Ad 's-Gravesande

Author

Na de middelbare school studeerde hij hoorn en piano aan het Conservatorium van Aken en politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkte als programmamaker/eindredacteur bij AVRO-radio en televisie, VARA-radio en VPRO-televisie. Bij de laatste omroep was hij eindredacteur/presentator en leidde hij vele discussieprogramma's over maatschappelijke en culturele onderwerpen.

Hij was van 1984 tot 1991 directeur van de stichting Bijzondere Kunstmanifestaties en artistiek leider van het Holland Festival. In zijn periode ontstonden bij de stichting BKm nieuwe projecten en festivals, zoals Het Theaterfestival, het Holland Dance Festival en Amsterdam Culturele Hoofdstad (1987). Aansluitend was hij als hoofdredacteur verbonden aan het weekblad HP/De Tijd en hoofdredacteur ad interim van het regionale televisiestation AT5.

Als onafhankelijk mediaproducent en -adviseur fungeerde hij in de jaren negentig als initiator, presentator, regisseur, documentairemaker en eindredacteur van producties voor de Publieke Omroep en Canal+. Vanaf 1997 vervulde hij de functie van directeur der Nederlandse Film en Televisie Academie en maakte hij deel uit van het Managementteam van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Van 1999 tot en met 2004 was hij weer in dienst van de omroep waar hij zijn carrière in 1966 begon, de AVRO, nu als programmadirecteur radio, televisie en internet.

Thans is hij voorzitter en medeoprichter van Omroep C en actief als adviseur voor kunsten en media. Ook presenteert hij het programma De Recensenten op Het Gesprek.

Bron: WIKI